A continuació els hi detallem informació respecte el xec per la llar d’infants de 1.000€ . La iniciativa forma part de les millores habilitades per a les famílies en els Pressupostos Generals aprovats el passat mes de juliol de 2018. En les línies següents parlarem en profunditat dels requisits per obtenir-la i el seu abast.
Xec llar d’infants de 1.000 euros Com funciona?
Aquestes noves ajudes per a la llar d’infants tenen una quantia de fins a 1.000 euros. El seu abonament pot ser sol·licitat per les mares en la pròxima declaració de la renda de 2018. Els requisits per ser beneficiària de l’ajut són els següents:
- Ser treballadora activa per compte propi o aliè.
- Tenir un fill d’entre zero i tres anys escolaritzat en una llar d’infants o escola bressol que estigui autoritzada.
D’altra banda, cal assenyalar que les despeses que s’inclouen en aquest ajut són els corresponents a la pre-inscripció i la matrícula. Els derivats de l’assistència en l’horari regular o ampliat del centre i els d’alimentació. Això sí, en la resolució s’estableix que han de ser mesos complets.
¿El xec llar d’infants és de 1.000 euros en tots els casos?
La quantia màxima a percebre és de 1.000 euros. Per tant, l’ajuda que finalment es percebrà dependrà del càlcul proporcional que realitzi l’administració. Un càlcul que dependrà del nombre de mesos que el menor hagi estat escolaritzat, l’import a què ascendeixen les despeses i el període d’alta a la Seguretat Social.
Quina documentació ha de tramitar la llar d’infants?
L’escola d’educació infantil en què aquest matriculat el nen ha de presentar el Model 233 a l’Agència Tributària. Una declaració informativa que inclou les següents dades:
- Identificació dels progenitors, o de la persona que ostenta la guarda i custòdia del menor.
- Identificació del nen.
- Quantificació dels mesos complets que ha acudit al centre d’educació.
- La totalitat de les despeses anuals pagades.
- Si es percep alguna subvenció, també cal indicar la quantia.
Les escoles infantils tenen de termini fins al 15 de febrer d’aquest 2019 per a presentar el Model 233. Després, l’administració creuarà les dades obtingudes amb les facilitades per la mare en el moment en que presenti la seva Declaració de la Renda, entre l’1 de abril i l’1 de juliol d’aquest mateix any. I d’aquesta manera, s’aplicarà la deducció pertinent a cada cas.
En aquest sentit, convé assenyalar que, en aquest cas, no es pot sol·licitar l’ajut per avançat com sí que passa amb la de maternitat. La mare, o el tutor legal del menor, haurà d’esperar que sigui l’Agència Tributària la que realitzi la deducció de la seva Declaració de la Renda en els terminis establerts.
Què passa si el menor compleix tres anys i segueix a la llar d’infants?
Si el nen compleix els tres anys en l’exercici que s’aplica la deducció, la mare o el tutor legal podran beneficiar-se de la deducció. Això sí, serà fins al mes anterior al que comenci la següent etapa de la seva educació. Més concretament fins que ingressi a l’escola.
Per tant, no importa si el menor compleix els tres anys al gener o al desembre de l’exercici en el qual s’aplica la bonificació.
Per ampliar aquesta informació o estudiar en detall el seu cas, pot contactar amb els nostres assessors per a particulars.