En data 20 de febrer de 2021, va ser publicada al DOGC la Resolució SLT/436/2021, de 19 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 en el territori de Catalunya, per la qual es modifiquen algunes de les mesures adoptades fins al moment, i principalment referents a activitats docents i de lleure educatiu.
Mitjançant aquesta Resolució, es reiteren i mantenen les mesures ja existents en l’actualitat i d’aplicació a Catalunya per a tots els sectors d’activitat, amb les novetats que es detallen a continuació, essent que l’aplicació d’aquestes mesures es mantindrà des del dia 22 de febrer de 2021 fins a les 00:00h del dia 1 de març de 2021.
1. Mobilitat per a activitats docents i d’oci educatiu:
Es permet els desplaçaments dins del territori de Catalunya motivats per
- El desenvolupament d’activitats docents i d’activitats d’intervenció socioeducativa per a l’atenció i formació a persones amb discapacitats, necessitats especials o situació de vulnerabilitat que comportin sortides del centre educatiu
- El desenvolupament d’activitats de l’àmbit de l’oci educatiu dirigides a nens d’educació infantil i d’educació primària, sempre que no impliquin pernoctació.
2. Consum en espais públics durant activitats escolars o socioeducatives:
Es permet el consum d’aliments i begudes en espais públics únicament respecte als àpats que es puguin fer a l’aire lliure en les sortides escolars o en les activitats de intervenció socioeducativa.
3. Mesures específiques per a activitats docents, activitats de lleure intantil i juvenil, i activitats d’intervenció socioeducativa:
Les activitats docents i d’intervenció socioeducativa, incloent el transport escolar, han de realitzar-se aplicant les mesures previstes en el pla sectorial corresponent de l’PROCICAT.
Els centres educatius han d’aplicar les mesures d’ensenyament previstes en els seus plans per al curs 2020-2021, per tal de reduir l’assistència presencial en els estudis post obligatoris, és a dir, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior.
Pel que fa a les activitats per etapes d’escolarització:
- Activitats dirigides a nens d’educació infantil i primària:
Les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d’esport escolar, organitzades dins o fora d’un centre educatiu per qualsevol entitat pública o privada, es poden realitzar amb un màxim de 6 alumnes per aula.
Només els centres que organitzin activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars o part d’aquests poden desenvolupar les activitats amb més de 6 alumnes per aula, sempre que no participin alumnes d’altres grups estables.
- Activitats adreçades a nens i joves a partir d’educació secundària:
Les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d’esport escolar, organitzades dins o fora d’un centre educatiu per qualsevol entitat pública o privada, es poden fer només quan es realitzin mantenint els grups de convivència estable definits per l’activitat lectiva.
Pel que fa a les activitats de lleure educatiu:
Les activitats de lleure educatiu dirigides a nens d’educació infantil i d’educació primària es poden dur a terme tant en espais interiors com a l’aire lliure, en grups màxims de sis persones i seguint el pla sectorial aprovat pel PROCICAT.
Els centres de formació d’adults, les escoles oficials d’idiomes, els ensenyaments de règim especial reglades i les escoles de música i de dansa han d’adoptar mesures per reduir l’assistència presencial dels seus alumnes.