En data 6 de març de 2021 ha estat publicada al DOGC la Resolució SLT/612/2021, de 5 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 en el territori de Catalunya, amb modificacions que afecten sobretot al sector de l’hostaleria.
Les mesures aprovades mitjançant aquesta Resolució són d’aplicació des del dia 8 de març de 2021 fins a les 00:00 hores del dia 15 de març de 2021. Mitjançant la mateixa, es mantenen les mesures existents fins al moment, i s’afegeixen les modificacions que s’indiquen a continuació:
1. Activitats d’hostaleria i restauració:
Es produeix un canvi en l’horari de servei al públic, ampliant des de les 07:30h fins a les 17:00h. Tot i així, l’obertura d’aquests establiments queda subjecta a les condicions següents:
- El consum s’ha de fer sempre en taula.
- Limitació d’aforament en interior al 30%, garantint una distància mínima entre taules de dos metres.
- Garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes.
- A les terrasses s’ha de garantir una distància mínima de dos metres entre taules.
- Es limita a quatre el nombre de comensals per taula, excepte que pertanyin a la bombolla de convivència.
- S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i grandària de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.
- El servei només es pot dur a terme de 07:30h a 17:00h, de manera que els clients no podran romandre en l’establiment fora d’aquesta franja horària.
- Les activitats de restauració per servir a domicili o recollida de clients es poden dur a terme durant tota la resta d’horari d’obertura.
- Els establiments d’hostaleria també poden donar servei de restauració exclusivament a persones allotjades en horari de sopar fins a les 22:00h.
- S’han de complir les indicacions de el Pla sectorial de restauració del PROCICAT.
2. Mesures aplicables instal·lacions i equipaments esportius
Les mesures d’obertures de les instal·lacions segueixen estant subjectes a les condicions següents:
- En espais a l’aire lliure i piscines s’ha de limitar l’aforament al 50%, i en espais tancats ha de limitar l’aforament al 30%.
- S’ha d’establir un control d’accés.
- S’ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilacions.
- En espais tancats s’ha de concertar cita prèvia.
- S’han de complir les indicacions de el pla sectorial del PROCICAT.
- Pel que fa a les activitats grupals:
- En espais tancats que compleixin amb les condicions de ventilació reforçades, l’aforament s’ha de limitar al 30% i s’han de fer amb mascareta, excepte en les piscines.
- En espais tancats que no compleixin les condicions de ventilació reforçades, es poden dur a terme sempre que no superin el nombre de 6 persones, inclòs el monitor, i que es duguin a terme amb mascareta.
- En espais a l’aire lliure, es poden dur a terme respectant l’aforament del 50%.
La novetat és que poden reobrir els vestidors, tot i que les entitats que responsable de la gestió de les instal·lacions, han d’informar els usuaris que l’ús dels vestidors és excepcional per als que utilitzin el servei es piscina, i per als que no tinguin la possibilitat de canviar-se en un altre espai privat i no compartit abans o després de realitzar l’activitat esportiva.
A més, l’ús de vestidors queda condicionat a garantir la ventilació mínima establerta en la normativa vigent en matèria d’instal·lacions tèrmiques d’edificis.
3. Activitats docents, de lleure infantil i juvenil, i activitats d’intervenció socioeducativa
Les activitats docents i d’intervenció socioeducativa per a l’atenció i formació a persones amb discapacitats, necessitats especials o situació de vulnerabilitat, inclòs el transport escolar, s’han de dur a terme seguint les indicacions de el pla sectorial del PROCICAT.
Els centres educatius han d’aplicar les mesures d’ensenyament previstes en els seus plans d’organització de el curs 2020-2021, amb l’objectiu de reduir l’assistència presencial dels alumnes en batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior.
Les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d’esport escolar, organitzades dins o fora d’un centre educatiu per qualsevol entitat pública o privada, es poden realitzar amb fins a un màxim de sis alumnes per aula en les etapes d’educació infantil, primària, secundària , batxillerat i cicles de formació professional d’acord amb el document “Especificacions sobre el Pla d’actuació per a al curs 2020-2021 per a centres educatius al marc de la pandèmia per COVID-19 amb relació amb els activitats extraescolars i els colònies i Sortides i escolars“. Només els centres que organitzen activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars poden desenvolupar les activitats amb més de sis alumnes per aula, sempre que no participin alumnes d’altres grups estables.
Les activitats de l’àmbit de l’oci educatiu dirigides a alumnes en les etapes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles de formació professional es poden dur a terme tant en espais interiors com a l’aire lliure, en grups màxims de sis persones i seguint el pla sectorial aprovat pel PROCICAT.